Samsung’dan yeni katlanabilir telefon: Galaxy Z Fold 6’nın tüm özellikleri ortaya çıktı

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung, Galaxy Fold ile birlikte ilk defa katlanabilir telefon pazarına girmiş ve pazardaki yarışı başlatmıştı.

Daha sonra ise birçok üretici, kendi katlanabilir modellerini piyasaya sürmeye başlamıştı.

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında Galaxy Z Fold 5 modelini tanıtan şirket, şimdi de Galaxy Z Fold 6 modeli için gün sayıyor. Telefonun yine temmuzda tanıtılması bekleniyor.

Samsung Galaxy Z Fold 6 özellikleri

Samsung, düzenlenecek bir etkinlikle Galaxy Z Flip6 ve Z Fold 6 ile karşımıza çıkacak. Tanıtımına sayılı günler kala, Galaxy Z Fold 6’nın tüm özellikleri ortaya çıktı.

Galaxy Z Fold6, 7,6 inçlik 2160×1856 çözünürlüğe ve 120 Hz yenileme hızına sahip bir ekranla gelecek. Kapak ise HD+ çözünürlükte ve 6,3 inçlik bir ekranla karşımıza çıkacak.

Qualcomm’un bu yılki amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 8 Gen 3’ten güç alacak katlanabilir telefon, 12 GB RAM ve 256GB depolamaya sahip olacak.

Daha büyük batarya bekleyenler bu konuda biraz hayal kırıklığına uğrayabilir. Galaxy Z Fold 6, tıpkı bir önceki modelde olduğu gibi 4400 mAh kapasiteli bir batarya ile gelecek.

Galaxy Z Fold6’da 50 MP, 12 MP ve 10 MP’lik üçlü kamera kurulumu karşımıza çıkacak. Kamera konusunda önceki modelden tek farkın 4K/120fps ağır çekim desteği olacağı söyleniyor.

Ayrıca, Samsung’un ilk kez Galaxy S24 serisi ile tanıttığı ve daha sonra eski modellere de sunduğu yapay zeka özellikleri bu telefonda da olacak.

Galaxy Z Fold 6 fiyatı

Samsung Galaxy Z Fold 6’nın fiyatı henüz resmi olarak açıklanmasa da telefonun 1899 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkacağı söyleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx