Işıkhan’dan Vesayet Mesajı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Vesayet odaklarının millete rağmen siyaseti dizayn ettiği, bağımsız yargıya yön verdiği dönemler artık tarih olmuştur. Bu tarihi biz, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizle birlikte yazdık” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mevsimlik Tarım İşçileri İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’na katıldı. Işıkhan, yaptığı konuşmada üretime, istihdama ve kalkınmaya son derece önem verdiklerini söyledi. Işıkhan, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) hükümetin ekonomi başta olmak üzere güncel politikalarını eleştiren açıklamalarına da sert yanıt verdi.

“Milletimizin iradesine parmak sallayanlar yanılgı içindedir”

Işıkhan, Türk milletinin iradesinin üstünde bir güç olmadığına dikkati çekerek, “Aziz milletimizin iradesine parmak sallayanlar, milli iradenin meşru temsilcilerine had bildirmeye çalışanlar, geçmişin karanlık alışkanlıklarını bugünün Türkiye’sine taşımaya çalışanlar büyük bir yanılgı içindedir. Bu ülke, demokrasiye balans ayarı verilen günleri geride bırakmıştır” ifadelerini kullandı.

“Vesayet odaklarının siyaseti dizayn ettiği dönemler tarih olmuştur”

TÜSİAD’ı eleştiren Bakan Işıkhan, “Vesayet odaklarının millete rağmen siyaseti dizayn ettiği, bağımsız yargıya yön verdiği dönemler artık tarih olmuştur. Bu tarihi biz, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizle birlikte yazdık. Bugün Türkiye, sadece kendi istikametinde yürüyen, sadece milletinin emanetine sahip çıkan bir ülkedir. Kimsenin vesayet hevesleriyle, tehdit diliyle, milletin iradesine müdahale etmesine izin vermeyiz, vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Ne vesayet, ne tehdit ne de eski Türkiye hayalleri”

Işıkhan, “TÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarının görevi de bu ilkelere uyarak ülkemize katkı sağlamaktır. Biz, kutlu yürüyüşümüze aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Milletimizin emanetine sahip çıkmaya, bu ülkeyi daha güçlü, daha müreffeh bir geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Ne vesayet, ne tehdit ne de eski Türkiye hayalleri. Bu millet, kendi kaderini kendi belirler. Sonsuza kadar bunu hiçbir güç değiştiremez” diye konuştu.

“Ulusal istihdam stratejisi, Türkiye’de geleceğe yönelik yol haritası oluşturmaktır”

Bakan Işıkhan, 4 Şubat’ta 2025-2028 yıllarını kapsayan ulusal istihdam stratejisini kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Ulusal istihdam stratejisi, Türkiye’de işgücü piyasasının mevcut durumunu analiz ederek, geleceğe yönelik kapsamlı bir yol haritası oluşturmaktır. Bu stratejimiz, dört temel politika alanı etrafında şekilleniyor; iş gücü piyasalarında yeşil ve dijital dönüşüm ile beceri uyumunun geliştirilmesi, kapsayıcı istihdamın geliştirilmesi, sosyal koruma-istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi, kırsal bölgelerde sürdürülebilir istihdamın geliştirilmesi.”

“Kırsaldan kente göçü önleyecek ekosistem oluşturmayı hedefliyoruz”

Bakan Işıkhan, Türkiye’nin ekonomik kalkınma sürecinde kırsal bölgelerin güçlendirilmesinin hayati öneme sahip olduğunu belirterek, “Bu strateji çerçevesinde kırsal istihdamın geliştirilmesi için özel bir başlık açtık. Çünkü biz kırsal kalkınmayı yalnızca tarımsal üretimin artırılması olarak görmüyoruz. Aynı zamanda bölgedeki vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmayı, sosyal haklarını güçlendirmeyi ve kırsaldan kente göçü önleyecek bir ekosistem oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

“23 ilimize yaklaşık 114 milyon lira ödenek tahsis edilmiştir”

Bakan Işıkhan, konuşmasına şöyle devam etti:

“METİP kapsamında 2010-2013 yılları arasında 38 il valiliğince hazırlanan 65 projeye yaklaşık 96 milyon lira, 2017-2024 yılları arasında 23 ilimize yaklaşık 114 milyon lira ödenek tahsis edilmiştir. Bakanlığımız bünyesinde ilgili kurumların katılımıyla kurulan ‘Mevsimlik Tarım İşçileri Bilgi Sistemi’ (e-METİP) ile mevsimlik tarım işçileri ile ailelerine ilişkin haritalama ve profilleme çalışmalarının yapılması ve sunulan kamu hizmetlerinin elektronik ortamda izlenmesi sağlanmaktadır.” – ANKARA

Related Posts

Yeniçağ Gazetesi: Emekliye son darbe bugün vuruluyor!

Yeniçağ Gazetesi’nin bugünkü manşeti… Gazetemizi okumak için tıklayınız… EMEKLİYE SON DARBE BUGÜN VURULUYOR! Çarşı, pazarda vatandaşın çaresizliği “Çayı bile veresiye içiyorum” çığlığıyla yankılanırken TÜİK milyonlarca emeklinin ‘0’ zam almasını …

Türk deniz filosuna 14 milyon dolar yenileme teşviği

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin 85 faal tersaneyle gemi siparişinde dünyada 9’uncu, tonajda 11’inci sırada olduğunu belirtti. 2024’te 1,91 milyar dolarlık gemi ve yat ihracatı gerçekleştirdiklerini de belirten Bakan Uraloğlu, “Hurda gemi teşvik programımız ile filomuzun yenilenmesini destekliyoruz. Bugüne kadar 14 milyon dolarlık teşvik sağladık ve teşvik miktarını artırmak için yeni düzenlemeler yapıyoruz.” dedi.

Altın güne yükselişle başladı: Gram ne kadar oldu?

Altın güne yükselişle başladı: Gram ne kadar oldu?

En düşük emekli maaşı için kulislerde konuşulan en güçlü rakam

Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasına sadece iki gün kaldı. Aylardır merakla beklenen 6 aylık enflasyon zammı konusu nihayet netlik kazanacak. Bununla birlikte, en düşük emekli maaşına yapılacak bir düzenlemenin gündemde olup olmadığı da emekliler ve kamuoyu tarafından sıkça tartışılan bir diğer konu. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte kulislerde konuşulan en güçlü rakamlar…

Kasko ve trafik sigortasında sistem sil baştan: Yeni kurallar kapıda!

Kaza yapan araçlar için uygulanacak yeni kurallar 1 Temmuz 2025 itibarıyla yürürlüğe giriyor. Ağır ve tam hasar ayrımı artık eksper raporuna göre belirlenecek.

540 bin lira maaşla bankacı arıyorlar!

2025’te BAE iş piyasası değişiyor; inşaat, bankacılık ve teknoloji sektörlerinde nitelikli iş gücüne talep her geçen gün artış gösteriyor. Devlet rolleri yüksek maaş ve sosyal haklarla özellikle yabancı çalışanlar için cazip konuma geliyor.