Gassalların zorlu mesleği: Toplumun önyargıları ve ilgisizlik

Gassalların Zorlu Mesleği: Toplumun Önyargıları ve İlgisizlik

Gassal dizisi, gassalların yaşamını aydınlatırken, zorlukları da konu alıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nde çalışan Gassal Adil Savaş ve Gülşah Berber, mesleklerine olan ilgi ve toplumdan gelen tepkiler hakkında konuştu.

Gassallık mesleğini 17 yıldır sürdüren Adil Savaş, her gün onlarca ölüyü yıkadıklarını ve bu mesleğin hem fiziksel hem de psikolojik açıdan zorlu olduğunu belirtti.

Yıllar önce işe başladığında zorluklar yaşadığını ancak zamanla alıştığını ve mesleği sevmeye başladığını söyleyen Savaş, ölen kişinin yakınlarına destek olmanın kendisini mutlu ettiğini ifade etti.

“ÜRPERİYOR, DAVRANIŞLARI DEĞİŞİYOR”

Savaş, gassallığın “Tabii” dizisiyle ilginç hale geldiğini ve toplumun bu mesleğe olan ilgisinin arttığını belirtti. Ancak genel olarak gassallığın korku objesi olarak algılanmasından rahatsızlık duyduğunu dile getirdi.

Gassallara yönelik tepkilerin dizinin etkisiyle azaldığını vurgulayan Savaş, gassallığın maddi ve manevi açıdan ödüllendirici bir meslek olduğunu söyledi. Gassallığın ön yargılarla dolu bir meslek olduğunu belirten Gülşah Berber ise çocukluğunda bu mesleğe ilgi duyduğunu ve her fırsatta mezarlıkta temizlik yaparak dua ettiğini aktardı.

Berber, gassallığın büyük bir özveri gerektiren bir meslek olduğunu ve sevilmeden yapılamayacağını vurgulayarak, duygusal bir bağ kurduklarını dile getirdi.

Berber, gassallığa olan ilginin artmasına rağmen hala karşılaştıkları rahatsız edici yorumlardan söz ederek, bu durumun kendilerini üzdüğünü belirtti. Toplumun gassallığı anlamadığını ve bu mesleğin iç yüzünü bilmediğini ifade etti.

Gassallara yönelik olumlu tepkileri de dile getiren Berber, mesleğin manevi tarafını ön plana çıkararak gassallığın insanlara huzur verdiğini ve ölümün unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Gassalların psikolojik olarak güçlü olduğunu kaydeden Berber, insanların mesleğe olan haklı ön yargılarını anladığını ancak önyargılar yüzünden incindiğini dile getirdi. Gassallığın hijyenik bir meslek olduğunu ve bu mesleği severek yaptıklarını belirtti.

Gassalların, insanlara ölümle yaşam arasındaki dengeyi hatırlattığını ve manevi olarak huzur verdiğini söyleyen Berber, gassallığın bu yönüyle öne çıkan önemli bir meslek olduğunu vurguladı.

Özetlemek gerekirse, gassalların mesleği toplumda yanlış anlaşılsa da, aslında insanlara huzur veren ve ölümün hayatın bir parçası olduğunu hatırlatan bir meslek olarak ön plana çıkıyor.

Related Posts

Trump işi gücü bıraktı: TikTok için Çin’e gidiyor

Trump, TikTok’un satışına ilişkin Çin’le ön anlaşmaya varıldığını açıkladı. Pazartesi ya da Salı günü görüşmelere başlayacağını söyleyen Trump, “Anlaşma hem Çin hem bizim için iyi” dedi.

Köylülerden, AKP’li belediye önünde ‘çöp tesisi’ tepkisi

Kocaeli’nin Kandıra ilçesine kurulması planlanan çöp tesisine karşı çıkan köylüler, AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Gazze’yi işgal planı ortalığı karıştırdı! İsrail kabinesi birbirine girdi

İsrail kabinesinde Gazze’nin kuzeyinin işgali için büyük tartışma çıktı. Netanyahu ve Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi planı sebebiyle çok sert tartıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17. Zirvesi için Azerbeycan’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbeycan’nın Hankendi şehrinde düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17. Zirvesi’ne katıldı. Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi.

Murat Çalık ameliyata alındı

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık ameliyata alındı.

AB dışı ülkelere kapı açılıyor: İtalya’dan 500 bin kişiye çalışma vizesi

AB dışı ülkelere kapı açılıyor: İtalya’dan 500 bin kişiye çalışma vizesi