Fırsatçılara dev ceza: 1.5 milyar TL

Fahiş Fiyat Artışı Yapan İşletmelere Yönelik Ticaret Bakanlığı Denetimleri Devam Ediyor

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’da meydana gelen depremin ardından deprem çantası, ilk yardım çantası ve deprem çadırı gibi ürünlerde fahiş fiyat artışı yapan 236 işletmeyi tespit etti. Toplamda 1079 üründe usulsüz fiyat artışı belirlendi. Ticaret Bakanlığı, her bir ürün için Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından 1 milyon 439 bin 300 TL’ye kadar idari para cezası uygulanabileceğini duyurdu. Hedef, toplamda 1.5 milyar liraya ulaşabilecek ceza miktarıyla endişe duyan vatandaşlara caydırıcı bir mesaj vermek.

İlanlar İzleniyor

Bakanlık, deprem sonrası fiyat hareketlerini anlık olarak takip ediyor. Satılık ve kiralık emlak ilanlarında fiyat artışı yapanlara toplamda 14.5 milyon lira ceza kesildi ve ilanlar dikkatle incelenmeye devam ediliyor.

Üst Sınır 1.4 Milyon TL

Bakanlık, özellikle ilk yardım çantası ve deprem çadırlarındaki fiyat artışlarını gözlem altına aldı. İstanbul, Ankara ve İzmir il müdürlükleri tarafından denetimler gerçekleştirilirken, elektronik pazar yerlerindeki deprem ihtiyaç malzemeleri satıcıları da inceleniyor. Online platformlardaki deprem ürünleri satan işletmelerin faaliyetlerine ilişkin detaylı incelemeler devam ediyor.

Bakanlık, fahiş fiyat artışı yapan 236 işletmeyi ve 1079 ürünü tespit etti. Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, her bir ürün için 1 milyon 439 bin 300 TL’ye kadar idari para cezası uygulayabilecek. Bakanlık, adil bir piyasa düzeni sağlamak için kararlılıkla mücadele edildiğini vurgularken, afet durumlarında vatandaşları mağdur etmeye çalışanların denetim altında olacağını belirtiyor.

Related Posts

‘Sarı altın’ olarak biliniyor, 50 TL’den satılıyor: Mersinde hasadı başladı!

Mersin’de “sarı altın” olarak bilinen Malta eriği hasadı başladı. Ancak, bu yılki zirai don nedeniyle verim düşerken, kaliteye göre fiyatlar değişiyor. Üreticiler, zorlu koşullara rağmen hasadı başarıyla gerçekleştiriyor.

İmamoğlu operasyonu asgariyi eritti

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “Türkiye’de 708 Euro olan brüt asgari ücret, 19 Mart İmamoğlu operasyonundan sonra 592 Euro’ya düştü ve yüzde 16 eridi”.

Metropoll Anketi: Ekonomiye en büyük etki İmamoğlu’nun tutuklanması mı, protestolar mı?

Ülke ekonomisini İmamoğlu’nun tutuklanması mı yoksa CHP’nin başlattığı protesto ve boykotlar mı daha çok olumsuz etkiledi? Metropoll Araştırma Nisan ayı sonuçlarını yayımladı.

IMF’den Türkiye değerlendirmesi: ‘Öngürülemeyen şoklara açık…’

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesinin nedenlerini paylaştı. Kammer ayrıca dezenflasyon sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini ve bunun da daha sıkı bir makroekonomik politika bileşimini gerektirdiğini belirtti.

Şiddetli İstanbul depremi sonrası gözler konut sigortalarında! Deprem fiyatları yükseltti mi?

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik büyük depremin ardından zorunlu deprem sigortası ve özel konut sigortalarının önemi bir kez daha gün yüzüne çıktı. Türkiye genelinde ise 20 milyon konutun sadece 11.2 milyonu zorunlu deprem sigortalı. Peki son yaşananların ardından fiyatlar ve talepte bir artış oldu mu? İstanbul’da zorunlu deprem sigortası ve konut sigortası yaptırmak isteyen bir kişi ortalama ne kadar ödüyor? İşte detaylar…

Mehmet Şimşek’ten KKM açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kur korumalı mevduattan (KKM) çıkış sürecinin kesintisiz sürdüğünü açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir